Új mozgalmat készül indítani L. Anikó a facebookon. 

Egyelőre még konkrét neve nincs, most még csak az előzetes marketing felmérést végzi különböző csoportokban. 

Nagy az ő fájdalma! 

Zaklatják a buszon, zaklatják a villamoson is. Nem, nem perverz pasik, nem! Az öreglányok a banyatankjukkal!

Ezekkel, ni:

banyatank  tömegközlekedés  nyári szünet  rolling sztorik

Mert húzzák, vonják, löködik! Rá a lábára, neki a fenekének, de telibe!

..éssss! Mindezt csúcsidőben! Mert a nyugger az nem ér rá akkor vásárolni, amikor az egyszerű polgár már elment a munkába, iskolába vagy elvitte az oviba a gyereket! Neki (már mint L. Anikónak) az lenne a javaslata, hogy írjanak petíciót a BKV-nak, hogy csináljanak demográfiai menetrendet.  Szabják meg, hogy aki nyugdíjas az a nap melyik szakában veheti igénybe a tömegközlekedést. 

Akadt is támogatja bőven!

banyatank  tömegközlekedés  nyári szünet  rolling sztorik

Néhány gyöngyszem a vitából:

"Jajj,de jó ezeket olvasni, megnyugtat,hogy nem csak engem találnak meg..

Rengeteg ilyen sztorim van, valahogy engem is megtalálnak az ilyenek..csak néhány:

 

Eset 1: beáll a busz a megállóba, volt vagy 10 ember aki fel akart szállni, bőven lett volna hely mindenkinek,de a nyugger úgy tolakodott,mintha az élete függne tőle..szóval ez csak a tipikus.. "néni" - lila haj, kb 4-5 tonna festék rajta, meg bot mert neki fáj a lába (kivéve ha a busz után kell futni) és elkezdi kirángatni a fülemből a fülhallgatót és elkezd ordibálni,hogy azonnal álljak fel mert én fiatal vagyok ő öreg stb.. mondom neki tök szépen : ne tessék haragudni,de épp kórházból jövök és nem vagyok túl jól.. de a nő nem hagyja abba tovább ordít így már mindenki engem nézett, és olyanokat vág a fejemhez,hogy azt hittem mentem összepisálom magam.. erre mondtam neki,hogy elősször is én szépen szóltam magához, elvárnám én is ezt, másodszor meg akkor nem fájt a néni lába mikor sminkelni kellett? erre a mamesz tovább ment, mert mily meglepő a forgó után is van busz.. különösebb nem érdekelt tovább..

De jajj annyi ilyen sztorim van mert elég sokat buszozok :D"

 

"Helyes! Csináljátok! Csatlakozom! ezeket akciónyugdíjasoknak hívjuk :) Ne akciózzanak csúcsidőben!"

"Buszvégen ülök. Bambulok ki az ablakon, mellettem meg szépen gyűlik a tömeg, telik meg a busz. aztán bejön a villamos is. 70 fölötti nyanya előreszegezi a járókeretet (!) és komoly olimpikonokat megszégyenítő százas sprintet levág.... Egészen a buszig. Ott hirtelen koppan a járókeret négy lába, mámika rároskad, öregszik még vagy 10 évet hirtelen és elkínzott arccal, halálhörgéssel, egyéb színpadi kellékekkel vergődik fel a két lépcsőfokon...

És természetesen puszta véletlenül addig támaszkodik egy ücsörgő vállán, míg az megunja és átajda a helyét..."

"véletlenül nem találtam jóleldugott belső helyet az ablaknál és képes verni egy kőkemény, bőrönd szerű, vasalt sarkú retiküllel verni a vállam miközben telózok. Eleve lefele nézek, na. Én meg csak rámosolyogtam és sikerül úgy löknöm a bőröndkéjét, hogy mellkason vágja magát vele :)"

A fentebb előfordult helyesírási hibákért én kérek elnézést, mert nem én írtam - csak másoltam...

Egy szó mint száz, a helyzet a nyuggerekkel immáron tarthatatlan! Petíció megy, mozgalom beindul, lehet, hogy az lesz a neve, hogy "Egymillióan a banyatankok ellen!", de lehet, hogy más. Az ötletelés még folyik, s minden a lájkok számától függ. A megoldásra többféle alternatívát is találtak. Legyenek külön nyugger járatok, a metrópótlók mintájára, szám helyett "BNY" megkülönböztető jelzéssel. ( A félreértések elkerülése végett a BNY jelzés nem azt jelentené, hogy "b@szd meg Nyanya! Nem is azt, hogy "b@szd meg Nyugger", hanem azt: Busz Nyugdíjasoknak.. A második variáció az lehetne, hogy csúcsidőben csak az első ajtón lehetne felszállni, a sofőrnek kellene kiszűrni a nyuggereket, nyugdíjas igazolvány alapján és nem felengedni a buszra, csak a meghatározott időben.

Ezt meg KELL oldania a BKV vezetésének, mert ha nem lépnek, akkor a Banyatank Ellenes Csoport lép majd tovább! Egészen a fővárosig, ha kell a kormányig... de egyelőre még a helyzet képlékeny, bármi előfordulhat, minden a lájkok számától függ... - összegezték legutóbb.

  Kovácsné, Stosszer Aranka nyugdíjas, mellékállású Nagymama is hozzászólt a vitához:

"Édes gyerekeim! Értem én a ti nagy problémátokat, nincs is ezzel baj! De mi lenne mondjuk, ha nem tetszik a busz vagy a villamos, esetleg mennétek biciklivel? Vagy gyalog? Ha kicsit edzenétek, menne az hosszabb távon is!"

Lehurrogták. De Sörös Nagy Vili bá' teljes mellszélességgel kiállt Aranka mellett:

"Haggya csak haggya, drága Aranka! Petíciózzanak csak petícíózzanak! Mi meg majd sajnos nem tudjuk elvállalni a gyereket a nyári szünetben, mert ugye hogy vigyük el őket valahova? Külön busszal? Oldják meg ők a nyári szünetet meg a gyereket! Külön lófaxal, banyatank nélkül!"

Na erre már nem reagált senki, igaz nem is lájkolták... 

Most nem lehet tudni, hogy csak fegyverszünet van vagy vége a háborúnak is?

via GIPHY

Van hasonló történeted? Szívesen elolvasnám! Ide írj!:

rollingsztorik@gmail.hu